Gyorsított számlafizetési rendszer - B2B skontó kedvezmények
2023
.
03
.
08
.
Skonto Platform
Az utóbbi idők gazdasági környezete megnehezíti a KKV pénzügyeket. Finanszírozást szerezni nehéz vagy lehetetlen. Ezt a lyukat tömheti be a skontó, ami a Skonto Platformon keresztül egyszerűen és időhatékonyan elérhető.

Gyorsítsa fel KKV-ja számláinak kifizetéseit B2B skontó kedvezményekkel. Válassza a Skonto Platformot!

Az utóbbi években egyik válság a másikat éri (covid, háború), így nem csoda, hogy rengetegen küzdenek a cégük pénzügyeivel. Hitelt felvenni drága, nem minden vevő fizet időben, a költségek pedig csak növekednek. Mégis létezik megoldás amivel a legtöbb ilyen probléma eltűnik: számlái skontózásával közvetlenül a vevőitől szerezhet likviditást, jóval a fizetési határidő előtt. Aki élt már ilyen kedvezménnyel, tudja, hogy ez kifejezetten sok adminisztrációval járhat és elveheti azt az időt, amit más, fontosabb feladatokra kellene szánni. 

A Skonto Platform pont ezt a problémát oldja meg, egyszerre segít pénzhez és időhöz jutni. Tőkeerős cégek beszállítói vagy alvállalkozói így sokkal többet kihozhatnak a cégükből. A skontóból befolyó pénz nem csak a válság alatt jön jól, hanem segíthet egy jó befektetési lehetőség kihasználásában vagy egy beruházás megvalósításában, de segítség lehet a jól menő, de még éppen nem hitelképes cégeknek is.

Egyszerűsíti a folyamatot, felesleges sallangok nélkül

A Skonto Platform használatával nem jelent fejfájást a számlák gyorsabb kiegyenlítése. Ugyanazt a végeredményt érheti el mint a papír alapú skontóval, csak sokkal gyorsabban és hibalehetőség nélkül. A rendszer a beszállítókat/alvállalkozókat és a vevőket is alkupozícióba hozza - ugyanis mindkét félnek el kell fogadnia az adott számla skontó ajánlatát - ráadásul mindkét fél kezdeményezheti is a megállapodást. Mindez egy biztonságos rendszerben történik, ahol közvetlenül a partneréhez futnak be az Ön ajánlatai.

Rendszerünk abban a legjobb, hogy időt spórol. A szkennelés-telefonálás-könyvelés-egyeztetés ismétlődő körei helyett két perc alatt lehet regisztrálni és igénylést küldeni a partner cégeknek. Ezután a számlafeltöltés gyerekjáték (még a NAV rendszeréből is előtöltheti a számlákat!), az igénylés elküldésénél pedig csak meg kell adni a skontó ajánlat részleteit - mikor szeretne a pénzéhez jutni és mennyi kedvezményért. Partnere elfogadhatja az ajánlatot, vagy küldhet másikat, amit aztán Ön megfontolhat. Ha megegyeznek, mi elkészítjük a számviteli bizonylatot, így a könyveléssel és a számlázással sem kell bajlódnia és ezután közvetlenül a partnerétől kapja meg a pénzt. A rendszer alap funkcióit ingyen használhatja, de érdemes megfontolni a Szállító Portál termékünket is, ha szeretné a számláit (skontó nélkül is) hasonló egyszerűséggel kezelni.

Vevők számára biztonságot nyújt

Miért éri meg azoknak, akik vevőként skontóznának? Először is ez egy nagyon jó megoldás a beszállítók likviditási problémáira. Egy beszállító elvesztése akár 14 millió forintba is kerülhet, emiatt fontos megtartani a jó partnerkapcsolatokat. Emellett természetesen előny, hogy az extra likviditását tervezhetően a költségei csökkentésre használhatja és ezzel hatékonyabbá teheti a cash flow menedzsmentjét.

Összefoglaló

A Skonto Platform lehetőséget ad a cégeknek a pénzügyi helyzetük javítására. A rendszer segít a beszállítóknak és alvállalkozóknak, hogy skontózzák számláikat, és így előrehozzák a fizetést a vevőiktől, jóval a fizetési határidő előtt. A rendszer gyors és biztonságos, az egyszerű regisztráció után a számlafeltöltés is gyerekjáték. A vevők számára pedig előnyös, mert ez segít megőrizni a jó kapcsolatot a beszállítókkal, és tervezhetővé teszi a cash flow és likviditás menedzsmentet. A Skonto Platform legnagyobb előnye viszont, hogy időt takarít meg, így mindkét félnek lehetősége nyílik a fontosabb dolgok elvégzéséhez, az ismétlődő adminisztrációs feladatok helyett.

Gyakran ismételt kérdések

  • Hogyan lehet csatlakozni? Beszállítóként vagy alvállalkozóként 2 perc regisztrálni és partnereket meghívni. Ha vevőként skontózna, a regisztráció szerződést igényel, ehhez keressen minket az info@skontoplatform.com címen.
  • Milyen számlákat tölthetek fel? Feltölthet bármilyen számlát a rendszerbe, akár külföldi partnereknek is. 
  • Milyen gyorsan juthatok a pénzemhez és mennyiért? A skontó ajánlatok és megállapodások kizárólag a vevő és a beszállító/alvállalkozó között történnek, így nekünk erre nincs befolyásunk. A rendszerünket használó cégek akár aznapi utalástól az 5 napi átfutási időig különböző módokon dolgoznak.

Ez a cikk ChatGPT felhasználásával készült.

Iratkozzon fel Blogunkra