2022 legjobb logisztikai cége
2023
.
02
.
16
.
Skonto Platform
Melyik volt 2022 legjobb logisztikai cége? Kivel szeretnek leginkább együtt dolgozni az alvállalkozók? Kutatásunkból kiderül, melyik a top 5 legnépszerűbb vállalat. Arról is olvashat, hogy mik segítik elő a hatékony együttműködést és mik a lehetséges buktatók.

2022 legjobb logisztikai cége - itt vannak az eredmények!

A magyar logisztikai szektor folyamatos fejlődése kulcsfontosságú a gazdaság számára. Ez az ágazat nem csak országon köti össze a gazdaság szereplőit, hanem azon kívüli cégekkel is segít kapcsolatot teremteni. Ezáltal kulcsfontosságú a hozzájárulása a magyar gazdaság európai és nemzetközi körforgásba csatornázásában. Az Opten adatbázisában kb. 14 ezer “Szárazföldi, csővezetékes szállítás” ágazatban tevékenykedő cég árbevétel adatai szerepelnek. Ezen cégek több, mint 40%-a rendelkezik export bevétellel.  Az ágazat szereplőinek jobb megismerése érdekében a Skonto Platform csapata felmérést készített az iparági szereplők között, hogy megtalálja a magyar logisztikai piac legjobb cégeit.

A kutatásunk során a magyar logisztikai alvállalkozóknak lehetősége volt kifejteni, hogy mely cégeknek dolgoznak szívesen és miért. A felmérés során válaszadóink a Skonto Platform szakértői csapata által összeválogatott, 60 legnagyobb, magyarországi bejegyzésű, közúti áruszállítás főtevékenységű vállalatát tartalmazó listából választhatták ki, hogy kikkel dolgoztak legszívesen 2022-ben. Arra voltunk kíváncsiak, hogy melyek a legfontosabb faktorok a partnerekkel való közös munkában, mik segítik elő a hatékony együttműködést és mik akadályozzák azt. Így a partner elégedettséget figyelembe véve választottuk ki 2022 legjobb magyar logisztikai vállalatait.

Kérdőívünket 1 milliárd Ft árbevétel alatti (illetve ismeretlen árbevételű, jellemzően egyéni vállalkozó), közúti áruszállítással foglalkozó vállalkozásnak küldtük ki.

Mi a legfontosabb az alvállalkozók számára egy megrendelő partnerben?

“Mert, mindig korrekt megoldásai vannak, korrekt árakon, nagyon segítőkészek, minden problémában. Nem mellesleg, pontosak.”

Kutatásunk folyamán a kitöltőink megosztották velünk tapasztalataikat és a számukra fontos faktorokat a megrendelőikkel való közös munkában.

Melyek a legfontosabb értékek egy partnerben?

mi-a-legfontosabb-a-logisztikai-alvallalkozoknak
Mi a legfontosabb a logisztikai alvállalkozóknak?

A válaszadók a korrektséget és megbízhatóságot tartották a legfontosabb értéknek. A folyamatos, hosszútávú együttműködést a pontosság és a fizetési határidők betartása is elősegíti, amely különösen fontos értéknek számított a kutatás résztvevői számára - és egybecseng skontó szolgáltatóként szerzett tapasztalatainkkal is. Ezek mellett a szempontok mellett a válaszadók, bár kisebb mértékben, még a rugalmasságot hangsúlyozták a fontos értékek között. Ezen a területen néhány céget, mint például a Transintertopot vagy a Bogos-Transt emelték ki a válaszadók. A fentiek mellett a jó kommunikációs képességek lettek kiemelve negyedik faktorként.

Kivel a legjobb együtt dolgozni? - A legkedveltebb logisztikai vállalatok 2022-ben

legjobb-logisztikai-vallalat-magyarorszagon
2022 legjobb magyar logisztikai vállalatai

Kitöltőink visszajelzése alapján a legnagyobb magyar közúti áruszállítással foglalkozó cégek közül a GARTNER INTERTRANS HUNGÁRIA Kft. és a WABERER'S International Nyrt. a legjobb választás a megbízhatóság, korrektség, és pozitív közös tapasztalatok szempontjából. Mindkét céget megbízható partnernek találták az alvállalkozók mind a fizetési határidők betartása és a partner kapcsolattartás területén is. A kitöltőink mellettük a J & S SPEED Kft-t, a DHL Freight Magyarország Kft-t, és a Genezis Trans Kft-t emelték ki a 2022-es teljesítményük, korrekt ügyintézésük és pontos fizetési szokásaik alapján. 

Leggyakoribb együttműködési problémák

leggyakoribb-logisztikai-alvallalkozo-problemak
Logisztikai alvállalkozók leggyakoribb problémái

A megrendelőkkel való munkát megnehezítő tényezők közül gyakori probléma a késői fizetés, a nehéz kapcsolattartás, és a lassú, kiszámíthatatlan ügykezelés.

Fő nehézségek a logisztikai alvállalkozók számára: lassú számlafizezés és nehézkes kapcsolattartás

Az egyik legfontosabb ok a késői fizetések. Egyes logisztikai vállalatok gyakran fizetnek későn alvállalkozóiknak, ami megnehezíti azok működését. A lassú kifizetések nem csak rövidtávon nehezítik meg a felek munkáját. Az Opten őszi felszámolási adatai alapján a logisztikai szektorban történt az egyik legnagyobb emelkedés a felszámolási eljárások számában. Ez pedig a megrendelői oldalt is hátrányosan érintheti. Partnercsődök esetén új partnereket kell keresni és iktatni, ami időigényes és költséges folyamat.

A nehézkes kapcsolattartás is könnyen okozhat problémákat a logisztikai együttműködések során. Több kitöltő is kiemelte, hogy nehezen tudják lekommunikálni a problémáikat és nehézségeket a partner felé. Emellett, a lassú, kiszámíthatatlan  ügykezelés is okozhat problémákat.

Összefoglaló

Kutatásunk során arra voltunk kíváncsiak, hogy mely logisztikai cégekkel dolgoznak szívesen együtt a magyar közúti áruszállítók és milyen faktorok segítik elő a gördülékeny közös munkát. A legfontosabb értékeknek a megbízhatóságot, a pontosan betartott fizetési határidőket, a rugalmasságot és a jó kommunikációt emelték ki kitöltőink. Ezek alapján, Magyarországon 2022-ben, a GARTNER INTERTRANS HUNGÁRIA Kft., a WABERER'S INTERNATIONAL Nyrt., a J & S SPEED Kft., a DHL Freight Magyarország Kft., és a Genezis Trans Kft. emelkedtek ki a közúti áruszállítók közül. 

Köszönjük minden kitöltőnknek a válaszát!

Iratkozzon fel Blogunkra