Skonto Szállító Portál: Egyszerűbb számlakezelés és javuló beszállítói kapcsolatok
2023
.
06
.
13
.
Skonto Platform
A cégek sokat küzdenek időigényes és átláthatatlan számlakezelési feladatokkal. Erre válasz a Skonto Szállító Portál. A felületen egyszerűen és hatékonyan lehet kezelni a bejövő számlákat és kommunikálni a partnerekkel.

A vállalatok számos kihívással szembesülnek a számlakezelés terén. A hagyományos módszerek, mint például a számlák postai vagy e-mailes úton történő fogadása és kezelése, időigényesek és sok hibázási lehetőség rejlik bennük. További probléma, hogy a beszállítók számára gyakran átláthatatlanok a folyamatok, ami felesleges kérdésekkel terheli a számlát befogadó cég beszerzés és pénzügy csapatait, és nehezíti az együttműködést a partnerekkel.

E problémák megoldására hoztuk létre a Skonto Szállító Portált. Platformunk lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy egy helyen kezeljék bejövő számláikat és interaktív módon kommunikáljanak a beszállítóikkal, legyen szó hibás számlákról vagy akár skontó igénylésekről. 

A Szállító Portál használata számla befogadóként

Miért érdemes a Skonto Szállító Portálon kezelni a bejövő számlákat?

  1. Minden számla egy helyen: A portál lehetővé teszi, hogy a cégek egyszerűen, egyetlen felületen kezeljék bejövő számláikat. Nem kell többé papíralapú vagy elektronikus számlákat rendezni, mert a rendszer lehetővé teszi a számlaadatok egyszerű importálását és kezelését. A számlák érkezhetnek a partnertől, a NAV online adatbázisából, vagy harmadik forrásból. Az adatokhoz dokumentumokat lehet csatolni, így a számla, a teljesítési igazolás vagy fuvarlevél mind egy helyen elérhető. Ez jelentős időmegtakarítást eredményez és minimalizálja az emberi hibák lehetőségét.
  2. Jóváhagyás és utalás: A Skonto Szállító Portál beépített jóváhagyási folyamatot kínál, amely lehetővé teszi a számlák áttekintését és feldolgozását. Az ügyintézők egyszerűen navigálhatnak a rendszerben, és a jóváhagyott számlák adataiból utalási csomagot hozhatnak létre, amit könnyedén importálhatnak a különböző banki rendszerekbe. Nem kell többet űrlapok szerkesztésével és kézi gépeléssel vesződni, a rendszer automatizáltan intéz mindent.
  3. Kommunikáció és áttekinthetőség: A Skonto Szállító Portál lehetőséget nyújt a vevőknek és a beszállítóknak az egymással való kommunikációra. A felületen belül vevők és szállítók egyaránt láthatják a számlák feldolgozási státuszát, így mindkét fél tisztában van a feldolgozási folyamat előrehaladtával. A rendszerben lehetséges a hibás számlák visszaküldés javításra, ami hatékony és gördülékeny kapcsolatot eredményez a beszállítókkal.
  4. Számlakedvezmények: a kommunikáció nem csak a számlaadatok és dokumentumok kezelésére tér ki. A rendszerben külön felületet alakítottunk ki a kedvezményért nyújtott gyorsított számlafizetések tárgyalására. Ezzel minden előzetes megállapodástól függetlenül élni tudnak a felek, a rendszer pedig automatikusan elkészíti a könyveléshez és utaláshoz szükséges dokumentumokat és export fájlokat.
  5. Testreszabhatóság és integráció: A Skonto Szállító Portál rugalmasságot és testreszabhatóságot kínál a vállalatok számára. A rendszer API-kon keresztül összeköthető könyvelési vagy vállalatirányítási programokkal. Ezzel a vállalatok teljes körű és a már meglévő rendszereikhez jól illeszkedő megoldást kapnak bejövő számláik kezelésére.

A Szállító Portál használata számla kiállítóként

De miért használná ezt a beszállítóm?

Természetesen kettőn áll a vásár, hiszen a rendszer akkor működik a legjobban, ha a beszállítók is aktívan használatba veszik. A partnerek számára a Skonto Szállító Portál áttekinthetővé teszi a megrendelő folyamatait, egyszerűsíti a partnerrel való kommunikációt és alternatív likviditás forrásként is szolgál.

  1. Áttekinthetőség: A szállítók számára a portál lehetővé teszi, hogy könnyen nyomon kövessék számláik állapotát a feldolgozási folyamatban. Ezáltal javul az áttekinthetőség és csökken a bizonytalanság a fizetési folyamatot illetően. Ha valami nem stimmel, akkor a felület segítséget nyújthat a problémák elhárításában.
  2. Plusz likviditás: a Skonto Szállító Portál skontó felületeivel és funkcióival a szállító minden előzetes megállapodás nélkül tud likviditást igényelni vevőjétől. A rendszeren keresztül félreértések és kínos telefonhívások-emailek nélkül lehet tárgyalni gyorsított számlafizetésekről – az adminisztrációt pedig mi elvégezzük.
  3. Rendszerezett adatok és dokumentumok: A Skonto Szállító Portál lehetővé teszi a szállítók számára, hogy a számlák mellé egyéb adatokat rögzítsenek és más fontos dokumentumokat is csatoljanak. Ez magába foglalhatja a szerződés- és rendelésszámokat, valamint a számlaképeket, teljesítési igazolásokat vagy fuvarleveleket. A dokumentumok egyszerűen kezelhetők a felületen, és könnyen hozzáférhetők az ügyintézők számára. Ez a funkció javítja a dokumentumok nyomonkövethetőségét és egyszerűsíti a kapcsolódó adatok kezelését.

Összefoglalva

A Skonto Szállító Portál egy olyan platform, amely a vállalatok számára hatékony megoldást nyújt a számlakezelésre és a beszállítói kapcsolatok javítására és hatékonyabbá tételére. A vevők számára a portál egyszerűsíti a számlák kezelését, a jóváhagyási folyamatot és lehetővé teszi a kommunikációt a beszállítókkal. Emellett a vevők áttekintést kaphatnak a számlák feldolgozási folyamatáról és javíthatják a hibás számlákat. 

A szállítók számára a rendszer követhetővé teszi a különben átláthatatlan vevői folyamatokat, lehetőséget nyújt a skontó megállapodások kötésére, valamint megoldást kínál a dokumentumok és adatok egyszerű kezelésére.

Szeretné, hogy vállalata hatékonyabbá és átláthatóbbá váljon a számlakezelés és a beszállítói kapcsolatok terén? Próbálja ki a portált ingyenesen 15 napig az alábbi linken feliratkozva: app.skontoplatform.com/register/portaltrial15

Iratkozzon fel Blogunkra